Ingredientai:
- Lašišos filė 100 g
- Grietinėlė „Senolių“ 2 valg. šaukšt.
- Grietinė „Senolių“ 4 valg. šaukšt.
- Šaloto svogūnas 1 vnt.
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
- Citrinos 1 vnt.
- Juoda rupi duona 2 riek.
Gaminimas:
- Lašišos filė ir šaloto svogūnėlį smulkiai supjaustykite ir suplakite elektriniu plaktuvu su grietinėle bei grietine.
- Pasūdykite, nepagailėkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.
- Tepkite kremą ant duonos ir patiekite su griežinėliu citrinos.
- Vakarėliui kremą galite patiekti mažuose tešlos krepšeliuose su kaparėliais arba kaip vieno kąsnio sumuštinukus – ant juodos duonos kremą formuokite konditeriniu švirkštu, papuoškite krapo šakele ir citrinos skiltele.