Ar lietuviškasis „Liliputas“ yra toks pat geras kaip ir garsusis prancūziškas „Roquefort“? Panašu, kad taip. Briuselyje valstybės narės lietuvišką sūrį „Liliputas“ pripažino ypatingu. Lietuviškas sūris „Liliputas“ galės būti ženklinamas ES ženklu su saugoma geografine nuoroda.
„Mums labai malonu, kad dar vienas lietuviškas produktas buvo įtrauktas į pripažintų gaminių sąrašą. Tai dar kartą patvirtina, kad galime didžiuotis mūsų gaminių kokybe, kurią įvertina ir kitos šalys“, – kalbėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.
Po ilgai išsamaus nagrinėjimo lietuviškas sūris įgavo aukštą pripažinimą europiniu lygiu ir papildė savo kokybe garsėjančių europinių maisto gaminių, tokių kaip itališkas sūris Parmigiano Reggiano, graikiškas sūris Feta ir kt., gretas. Lietuvoje sūris „Liliputas“ gaminamas Belvederio kaime nuo 1958 m. pagal savitą būdą – per visą gamybos vyksmą kiekviena sūrio galvutė paimama į rankas daugiau kaip 50 kartų! Tai natūraliai nokinamas, ypač švelnaus skonio, tolygios konsistencijos sūris su vaško apvalkalu, kuris padeda išsaugoti sūrio šviežumą. Neatsitiktinai Belvederyje gaminamas sūris „Liliputas“ turėjo didelį pasisekimą parodose.